Paljud inimesed tunnevad peale suurema koguse kuivatatud pähklite või seemnete söömist ebamugavat raskustunnet oma kõhus või isegi väsimust. See tuleneb eelkõige sellest, et kuivatatud pähklites ja seemnetes asuvad toiduensüümid on seal „uinunud olekus“ ning seetõttu ei toimu nö nende eelseedimist. Kõik kaunviljad, pähklid ja seemned sisaldavad ensüümiinhibiitoreid, mis tähendab seda, et inhibiitorid takistavad ensüümide tegevust, mistõttu võivad näiteks seemned säilida kuni tuhandeid aastaid „uinunud olekus“ ning õigetes tingimustes siis uuesti idanema minna. Need inhibiitorid takistavad nende toiduainete iseeneslikku kasvamist ja nullivad samas ka keha enda seedeensüümide võime neil töötada. Seetõttu ongi neid nii raske seedida ja me tunneme pärast nende söömist väsimust. Nende seedimine võtab organismilt tohutult energiat. Mis on lahendus? Kuumutamine küll hävitab ensüümiinhibiitorid, ent samuti ka ensüümid. Lahenduseks on nende leotamine vees vähemalt 12 tundi. See mitte ainult ei hävita inhibiitoreid vaid aktiveerib ka ensüümid. Aktiveerunud ensüümid hakkavad lagundama kaunviljas, pähklis või seemnes sisalduvaid valke, rasvu ja süsivesikuid, andes kehale eelseeditud toidu. See lahendus töötab muidugi ainult nendel toodetel, mida pole eelnevalt tööstusliku kuivatamise/pakendamise protsessis kuumutatud või kiiritatud.
 
Kuna jõulud on kohe-kohe ukse ees ja kaubandusvõrgus pakutakse seetõttu kõikvõimalikke erinevaid variante pähklite segudest ja korvikestest, siis ootame siinkohal teie kõigi abi, et sealt üles leida need tooted, mis poleks eelnevalt kuumutamise ja kiiritamisega ära rikutud.